27-годишен мъж с влязла в сила присъда “лишаване от свобода” е задържан тази нощ в Пирдоп. Роденият в Елин Пелин Г.Д. се укривал, за да избегне изтърпяването на наложеното му от съда наказание за взломни кражби, съобщиха от пресцентъра на МВР.
За времето от 12 часа на 2 август до 13 часа днес служителите на реда в страната са заловили 28 обявени за издирване по досъдебни производства и 24, срещу които са били образувани досъдебни производства. За различни нарушения в поделенията на МВР за 24 часа са задържани 134 души, а за 72 часа – трима.
Проверени 1777 увеселителни и питейни нощни заведения. В тях след 22 часа са установени общо 180 малолетни и непълнолетни.

Общият брой на констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му са 1238. Съставените актове са 1019, от тях – 125 на шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и 94 – за управление на моторни превозни средства без свидетелство за правоспособност.
За периода на територията на страната са разкрити 103 тежки криминални престъпления. Отстранени са 174 неправилно паркирани автомобила.
В столицата тази нощ са задържани петима, издирвани по досъдебни производства, и 18 за хулигански прояви и други нарушения. На всички тях е наложена 24-часова мярка за задържане.
Проверени са 104 нощни заведения.
За различни нарушения на Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му са съставени 80 акта. От тях 15 са за липса на правоспособност, а 10 – на пияни шофьори. /БЛИЦ