Високообразован IT специалист беше осъден на 9 години затвор за брутално убийство на руска бюти блогърка, която била също доктор и жрица на любовта.
 

33-годишният Максим Гареев, който е завършил британски университет, ще изтърпи присъдата си в руска наказателна колония. Той признал, че е убил с нож 24-годишната Екатерина Семочкина в Москва, съобщава „Дейли Мейл“.

Убиецът на блогърката, намерена гола в куфар, бе запечатан на ВИДЕО
 
Гареев казал на разследващите, че е нападнал Семочкина след като тя го обидила на финансово положение, сексуални умения и лични качества. Малко преди това двамата се били срещнали за платена секс сесия.
 


Тялото на блогърката било открито натъпкано в куфар в апартамента ѝ. Гърлото ѝ било прерязано, имала рани по тялото и била гола. Това се случило през юли миналата година.
 
Тялото било открито от родителите на Екатерина, които разказаха в съда за преживения ужас. „Видях дъщеря си да лежи в куфар. Големият червен куфар беше по средата на стаята. Започнах да крещя“, разказа Олга Семочкина.
 


Бащата Станислав, който е уролог, изтичал към нея, надявайки се, че може да е още жива, но видял, че е мъртва.
 
Гареев твърди, че е убил Екатерина, защото тя му се подиграла.
 
Наскоро тя се дипломирала като лекар, а също водела блог за красота в Инстаграм с 85 000 последователи.
 


Заработвала допълнително и като проститутка и таксувала клиентите sip o 150 евро на час.
 
Убиецът разказва, че тя му се подиграла за това, че не бил толкова богат, колкото другите мъже, които тя познавала, че нямал силна личност и не успял да я задоволи в леглото.
 
„Изгубих контрол. Грабнах нож в кухнята. Тя се обърна леко и я намушках във врата“, обяснява той.
 
Екатерина се опитала да избяга в банята и да заключи вратата. „Издърпах я от банята. Кръвта ѝ течеше. В коридора започна да крещи. Покрих устата ѝ. Намушках я отново, в гърдите, с нож.
 


„Тя избяга в дневната и започна да се бори с мен, но бях в състояние, в което не усещах болка. По време на борбата тя падна и ударих още два пъти, във врата. Тя конвулсира и умря“, разказва убиецът.
 
Родителите на Екатерина категорично отричат тя да е работила като проститутка. Според тях нейни завистливи колеги в университета пуснали снимките ѝ в сайтове за компаньонки.