Арестувана е престъпна група, която е отвлякла Юлиян Любенов Янков по прякор Картофа от село Хърлец. Похитителите му снимали с мобилен телефон всички извращения, които са вършили с него в продължение на седмица. Клипът се разпространява сред мутрите в целия врачански регион, съобщава "Стандарт".
Арестите са извършени във вторник при спецакция, ръководена от шефА на ОДП комисар Иван Сълов и окръжния прокурор Светлозар Лозанов между 4.30 и 19.30 ч.

В операцията са участвали 64 ченгета, 14 автомобила и са обискирани 9 жилища и една кола, съобщиха от пресцентъра на ОДП. С белезници са оковани Ангел Попов-Главестия от Козлодуй, Цветомир Ценов-Квиц от Гложене, Цветелин Методиев-Хънтъра от Бутан, Мартин Илчев от Гложене, Калоян Митков-Калфи от Гложене, Ивайло Николов-Зъбчо от Козлодуй и съгражданинът му Анатоли Ангелов.

Седмината отвлекли Картофа преди месец и половина като го излъгали, че трябва да се уредят документите по прехвърляне на Мерцедес, който той взел от Квиц. Той пристигнал в автокъщата на продавача, която се намира на поляна край Гложене.

Горилите го набутали във фургон. Там го съблекли гол, вързали го и и започнали отвратителни гаври с жертвата си. В продължение на три дни го изнасилвали, включително с бутилки и палки салам.

Гасили си цигарите по цялото тялото, обезобразили го от бой. Подобни издевателства не са прилагани и при най-жестока инквизиция. Похитителите дори накарали Картофа да се изходи и изяде изпражненията си.

В продължение на 4 дни извергите малтретирали отвлечения в запустяла къща. Наситили се на кръв и ужасии и го зарязали. Картофа сам подал жалба в полицията и при разпит пред съдия, разказал подробно гнусните гаври. При обиските са иззети незаконна пушка, много патрони и маски. Стените на фургона и стаята, в която е измъчван заложника били оплискани с неговата кръв.

Картофа и мъчителите му са от престъпна група, която от години вилнее в района на Козлодуй и Мизия. Занимават се с имотни измами, рекет, кражби на автомобили, атентати, лихварство и разпространение на фалшива валута. Всички карат скъпи коли, имат грамадни къщи и никакви официални доходи. Прокуратурата е арестувала извергите за 72 часа. В петък ще се гледа мярката им за постоянно задържане под стража. /БЛИЦ