Спецсъдът определи най-леката мярка за неотклонение „подписка“ за сървайвъра Марчо Марков, обвинен, че е участник в организираната престъпна група на Божидар Кузманов - Божо Кравата, която на 8 юни влезе в сблъсък с Митьо Очите и негови хора в Слънчев бряг. Според съда няма обосновано предположение за участие на Марков в групата, тъй като според събраните свидетелски показания той е бил само с хора от нея, без да са посочени конкретни негови действия.
Съдът не зачете свидетелските показания на полицая Пламен Димов, който е получавал оперативна информация, че Божидар Кузманов е лидер на групата. Съдът не приема тази информация за достоверна, тъй като не се знаело дали е вярна. Показанията на полицая, че Кузманов събрал хората си преди нападението, били само негов извод, според съда. Той цитира и други свидетелски показания, че Марчо е част от бандата, но нямал конкретни данни за това, пише "Монитор". 

В случай на протест от спецпрокуратурата на 13 септември, Апелативният спец съд отново ще гледа мярката за неотклонение на Марков. Преди три дни той се предаде сам в полицията след двумесечното му издирване.

Прокурорът по делото поиска от съда неговото задържане под стража с аргумента, че според видеозапис в момента на нападението срещу Митьо Очите и хората му Марков е държал в ръцете си мачете. Съдът обаче не се съгласи с това и обяви, че според показанията на свидетел друг мъж, на име Силви, е държал хладното оръжие и по-късно го хвърлил на покрива на съседно заведение.

Според разследването организираната престъпна група, оглавявана от все още издирвания Божидар Кузманов е действала от май 2013 година до юни 2016 година в Слънчев бряг и Боровец. Марков участвал в бандата, която била въоръжена и заплашвала конкурентни търговци, нанасяла побой, унищожавала имущество, изнудвала таксиметрови шофьори да плащат всеки месец за престой пред заведенията на Кравата в Слънчев бряг и в Банско, както и продавала наркотици. При инцидента на 8 юни т.г. беше убит бодигарда на Димитър Желязков Александър Алексиев, а Митьо Очите беше прострелян тежко.

Не съм участвал в никаква организирана престъпна група“, заяви пред съда Марков. 40-годишният Марчо Марков е роден в Бургас. Разведен е, със средно образование. Има договор, че работи в охранителна фирма и студентска книжка, че учи в Националната спортна академия.