Черни кутии с надпис „King Coca“ с оранжева корона – така изглеждал кокаинът на стойност около 40 милиона долара, който бе открит на риболовен кораб край Салдана, ЮАР.

Шестима заподозрени от Мианмар и четирима българи бяха арестувани в понеделник. Говорителят на полицията Новела Потелва е казал:

„Ръководената от разузнаването операция снощи включваше различни тактически сили, които влязоха едновременно в три отделения на кораба. Открити са 973 пакета кокаин на стойност 40 млн. долара".Десетте заподозрени ще се явят в съд във Вреденбуг, след като им бъдат повдигнати обвинения.

Разследванията продължават. Органите на реда се опитват да установят накъде е била насочена пратката.

Спипаха български моряци с кокаин за огромна сума край Южна Африка СНИМКИ

От снимките на кораба се вижда, че кокаинът е в черни кутии с надпис „King Coca“, а наркотикът е опакован в чанти с етикет Sport Ruixingda.Тези чанти могат да бъдат закупени онлайн и се рекламират като многофункционални.
Въпреки че полицията не разкрива откъде е дошъл корабът, Daily Maverick твърди, че корабът е пристигнал в Салдана в неделя.

Корабът е имал флаг на Панама, но не е ясно дали е пътувал оттам. Източник, близък до полицията, каза, е кокаинът е бил предназначен за Западен Кейп. Според него забавянето на доставките, може да предизвика напрежение сред местните банди.

В миналото заливът на Saldanha също е бил пристан на доставки на наркотици. Една от най-големите пратки, хващана в залива, е 155кг. на стойност 325 милиона, открит на бразилски кораб през август 2011г.Източник: bg-voice.com