22-годишен младеж е наръгал с нож в корема 17-годишно момче, съобщи говорителят на ОДМВР в Разград Илиана Георгиева.

Кървавото нападение е станало вечерта в петък, а веднага след това извършителят е изчезнал. Според първоначалната информация става въпрос за неразпаднал се докрай любовен триъгълник, пише „Телеграф“.

Десетина минути преди полунощ 22-годишната си приятелка в Градския парк в Разград. По същото време в парка се появило 17-годишно момиче от Исперих, за което се предполага, че е бивше гадже на момчето.

Младата дама станала причина за скандал между момчетата и след размяна на реплики по-големият извадил нож и намушкал с него съперника си в корема и порязал ръцете му.

Веднага след инцидента нападателят и приятелката му изчезнали в посока Варна, където били студенти. Раненият младеж бил откаран в ОАРИЛ в много тежко състояние, но след като минали критичните 24 часа, прогнозата била, че ще се оправи.

Междувременно авторът на намушкването и приятелката му били установени и сигнал, че може да пребивават в морската столица, бил изпратен до ОДМВР във Варна.

В събота 21-годишното момче било намерено и го докарали за разпит в Разград. Девойката упорито твърдяла, че не знае къде се намира гаджето ѝ. И без нейна помощ в неделя сутринта 22-годишният предполагаем извършител бил открит също във Варна, и транспортиран в управлението на полицията в Разград.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 120, ал.1 от НК за причиняване на средна телесна повреда. Наказанието от този текст е от 3 до 10 години затвор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!