Серия от кражби в столичния квартал „Овча купел” провалиха празника на собственици и служители. В четвъртък за една нощ последователно са обрани няколко търговски обекта, които се намират на улица "Народно хоро".В един от тях, малко семейно заведение, камерите са заснели апашите. Това е шести взлом в него. Апашите влезли през врата с две ключалки, избили решетката, взели лотарийни билети, ключ от автомобил и стотина лева. Избягали преди идването на патрула на СОТ.

Собствениците прекарали безсънна нощ в разбития обект.

Подобно изживяване неотдавна имала и друга жена от района, там обаче крадците ударили на камък – разбили вратата, но не успели да влязат. През миналата година обаче и това заведение било ограбено, информира bTV.  Почеркът във всичките случаи е сходен – действа се от двама или трима маскирани към 2-3 през нощта с едни и същи инструменти. Видимо не са от квартала и не познават обектите.

След последните обири полицията е иззела видеозаписите от камерите, но опарените не очакват развитие по случая. Настояват за полицейски патрули точно в часовете, в които се случват обирите. „Полицията или нищо не може да направи, или не иска”, смята една от пострадалите от наглите престъпници.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!