Видимо неадекватно изглеждащият Петър Маринов изпразнил двете дула с 9-ти калибър сачми на пушката си ИЖ в главата и гърдите на приятелката си 44-годишната Радост Куртева, пише „Телеграф“.

След това той напуснал заведението, метнал се на колата си и отпрашил към Трапоклово. Там по идентичен начин застрелял и 58-годишния си съсед Любен Димов, с когото били във влошени отношения от доста време. Причината била съседски спор за животни. Минути по-късно се самоубил със същото оръжие. Това станало, след като подпрял пушката на земята и произвел изстрел в гърдите си. Според съдебните медици той починал на място.

44-годишната жена била зад бара, когато Петър извадил оръжието си. „Радост не е лоша. Нищо не е направила“, каза нейна колежка. 

От Сливенската окръжна прокуратура уточниха, че направилият два опита за убийство и накрая самоубил се 64-годишен Петър Маринов е отправял заплахи седмица по-рано към половинката си. Това станало на 6 май. Самата Радост се оплакала на тел. 112 от дома си в Стралджа. При посещението на полицейските служители Маринов бил вече изчезнал, а Радост отказала да подаде писмена жалба, уточни директорът на МВР в Сливен ст. комисар Величков.

На този етап разследващите не смятат, че двата опита за убийство да били плод на ревност. Няма данни между Радост и Любен да е имало някаква връзка. Той е вдовец и тя е вдовица. Петър имал двама синове от предишен брак, а Радост – дъщеря от друг мъж, при която е живеела в Стралджа.

В селото описват Петър като работлив човек, но и като конфликтна личност. С 44-годишната жена били отскоро. Простреляният мъж имал проблеми с много хора от селото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!