Явно телефонните измамници развиват един от най-успешните „бизнеси“ в България. Оказва се, че не само крайно наивни пенсионери са ежедневна, и почти винаги успешна мишена на мошениците зад слушалката. Млади хора също редовно попадат в безпощадните лапи на крупните схеми и то със същата наивност. И не от скоро, съобщава e-burgas.com.
Измамниците масово източват банковите карти на младежи, предимно мъже чрез т.нар. виртуална услуга еротичен видеочат – уговарят се в сайтове за запознанства или обяви с красиви и неустоими момичета, поне на снимка, с които да правят виртуален секс на камера. Услугата обикновено върви – 10 лв. за 20 минути сеанс, в който мацката се съблича дибидюс и изпълнява еротичните фантазии на клиента си на камера. Ако времето бъде удължено, естествено има доплащане, се вижда в дискусиите в откритите форуми.

Реалността обаче е съвсем друга. В масовия случай, мераклиите за измислени ласки на камера, остават излъгани и с олекотен портфейл. Естествено като пенсионерите – поради наивност. Обикновено зад профилите на красивите момичета стоят телефонните измамници, които умело боравят и с клавиатурата, обработвайки загорелите балъци. Това става като винаги заплащането става първоначално. Иначе услуга няма. Ясно и категорично. За целта „момичето“ зад фалшивия профил, което разбира се, не се показва на камера преди да бъде направен паричният превод, предоставя на клиентите си КИН-номер в популярни платформи за бързи парични преводи.

Докато клиентите осъществяват плащането, измамниците ги баламосват и възбуждат, като им пишат съблазнителни послания. В момента, обаче, когато сумата вече в в сметката, „красавицата“ си плюе на петите, блокирайки профила на поредния балък. И той остава единствено с неосъществените си фантазии и празния портфейл.

Не е ясно колко от попарените младежи търсят съдействие от органите на реда и институциите за такива измамни, но се е случвало досега да прочетем за разкрити схеми на този вид престъпления. Вероятно и жертвите предпочитат да прежалят 10 или 20 лв. вместо да признават резила, който са преживели. Друг е и въпросът доколко самата дейност е нелегитимна след  като „уж“ става по взаимна уговорка, но е ясно, че този вид измами в България в момента бележат апогей – пенсионери ежедневно мятат крупни хилядарки от балкона, млади хора превеждат лековерно пари в чужди карти, а съотношението осъществени измами/заловени престъпници е заслепяващ контраст.