Данъчният служител Иво Стаменов е бил прострелян от задната седалка на краден джип "Тойота Рав 4". Возилото, както съобщи БЛИЦ, беше открито вчера в столичния квартал "Хаджи Димитър", паркирано до 115 блок. Целият джип бил поръсен обилно с червен пипер, за да се прикрият следите на извършителите, пише в. "Телеграф", позовавайки се на МВР.
От ВМА обявиха вчера, че състоянието на шефа на отдела "Фискален контрол" е все още животозастрашаващо, но е стабилно. 

Старичкият джип Тойото Рав 4", произведен точно преди 10 години, е бил откраднат на 6 декември от територията на столичния квартал Лозенец, станало ясно в хода на разследването. Собственикът подал сигнал и започнало издирването му от 4-то РПУ, но то не дало резултат до вчера. 

Номерата на откритото возило от покушението също били крадени, показала проверка на криминалистите. Те били свалени преди доста време от раздрънката "Мазда". Джипът бил намерен вчера около час преди обяд, паркиран пред блок 115 в "Хаджи Димитър". Никой от живеещите не обърнал внимание на автомобила, тъй като там редовно паркирали всякакви возила. 

Криминалистите сами стигнали до автомобила на извършителите. Помогнали им многото камери в района. Те засекли първоначално старо "Рено", но след проверка се оказало, че то няма никакво касателство към покушението. С напредването на разплитането на случая станало ясно, че тойотата била паркирана точно на пътя на Иво Стаменов, който той изминавал всеки ден, за да отиде на работа. Стрелецът седял на задната седалка, смятат, ченгетата. Той стрелял само веднъж с ловна карабина с патрон, който може да покоси слон. 

Основната версия за убийството е, че Стаменов е прекратил огромни афери с ДДС измами на месарски фирми. Проверка е показала, че шефът на "Фиска" е изключително принципен и мотивът за мократа поръчка е свързан с работата му.