Случаят „Калиманци“, при който двама мъже спряха такси и взеха със сила чантата на пътуващата в него жена, придоби обрат, след като в социалните мрежи се появиха публикации, в които се твърди, че „потърпевшите“ са проститутка и сводникът й, пише Монитор.


„Здравейте, пиша ви за случая, разиграл се в село Калиманци. Според това, което се пише, К.К. и Г.Н. спират такси и неправомерно отнемат дамска чанта с пари (сумата е 150 лв.), но това, което не се споменава, е, че тези пари са били откраднати от тях минута по-рано от жената - проститутка и нейният сводник, седящ на задната седалка на таксито. Това пише до „Черно море“ читател, който е оставил телефона си за връзка.

„При екшъна в Калиманци стана ясно, че жената се познавала с „грабителите“. При опит да говорят с тях, сводникът изважда оръжието, с което уж били заплашвани от т.нар. нападатели. Обвиняемите съобщават за случилото се на телефон 112 и при пристигането на полицаите  доброволно се предават, заедно с всички доказателства, за да улеснят разследващите полицаи, казва той.

Гореописаните факти са споменати в делото, но интересно защо не се споменават никъде в изнесената публична информация. Повече от ясно е, че някои искат да добавят „разкрити“ случаи към биографиите си, без да си дават сметка, че всъщност ще вкарат невинни хора в затвора. Може би и на вас и всеки друг човек с логично мислене става интересно как жената се среща посреднощ с мъжете, а минута по-късно те я застигат и „обират“.

По неофициална информация същата проститутка и сводникът й са с множество криминални регистрации. Прикачвам снимка на обявата на жената в ало.бг с цел (ако е законосъобразно) да бъде качена и други евентуални нейни жертви да излязат наяве и внесат яснота по случая“, пише още свидетелят по аферата.