Собственикът на таксито, което беше откраднато от шведски гражданин в Несебър и беше блъснато в друга паркирана кола, разказа подробности за кражбата пред Нова телевизия. Всичко се случило много бързо.
 
„Нашата стоянка е открита, на слънце, оставяме си автомобилите с отворени прозорци. И ключовете, понеже ние сме на 20-30 метра от тях“, каза той. По думите му, досега нищо не е изчезвало.
 


Колеги се обадили на сина му да го питат „Какво става с баща ти, колата му е между Равда и Несебър“. Тогава той със свои колеги отишъл до местопроизшествието и видял смачканата си кола. Вече трети ден той не може да работи.
 
Колата, в което се блъснал шведът, е на Димитър Димитров от София, който бил на почивка. Тя била паркирана пред хотела. „Първото, което видях беше смазан калник и броня. После видях, че на земята лежи човек и е задържан от бдителен гражданин. По бански“, разказа той.

 
Шведът, който бил пиян, се опитал да хитрува. На Димитров той казал на английски, че е испанец и се казва Себастиян. „Аз му казах, че ще осъществим граждански арест и ще изчакаме да дойде полицията“, каза Димитров, който е адвокат.
 
Мъжът, задържал чужденеца, се казва Стоян. „Той ми го предаде. Стана много агресивен, вероятно алкохола и упойващите вещества. Започна да налита на бой. Но дойдоха от органите на реда“, разказа Димитров и благодари на полицията за бързата реакция.
 


От Районната прокуратура заявиха, че при извършени проби е установено, че Кристофър е бил а 1,74 промила алкохол. Предстои да се установи дали той има шофьорска книжка, за да се уточни какво обвинение да му бъде повдигнато.