В последната седмица група младежи решиха, че е добра идея да се крият в гората и да хвърлят камъни по влаковете в района на село Краище. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на белишкото село.

Тежък инцидент: Спряха родопската теснолинейка

Първият ден имаше ударен с камък пътник, който за щастие не пострада тежко. Вторият ден нови камъни и бутилки с бира. Третият ден нова порция камъни, след което имало счупени прозорци на влака.

Полицията е сигнализирана и залавя „героите“, които са от Бимбашовата махала. Тези деца вероятно не осъзнават, че хвърлен камък може да убие човек, а това ще има катастрофални последствия за тях и семействата им, пише още в публикацията.

СНИМКИ от кошмара с родопската теснолинейка, ето какво се случва

Според сигнала, същите деца поставяха и камъни на релсите през април тази година, информира struma.bg.

Надеждата на хората от Краище е, че сега, когато вече се знае кои са извършителите, ще престанат да застрашават живота на пътуващите с теснолинейката.

Не е подвиг да хвърляш камъни и да се криеш в гората. Това е тероризъм. Осъзнайте се. Железният път не е място за пиене на бира и употреба на балони с райски газ, завършва поста в социалната медия жител на Краище.

Рени Трайкова, която ползвала услугата на влака също се сблъскала с вандалщината. Тя не знае точно на коя гара се е случило, но видяла, че хвърлените камъни счупили по едно стъкло на второто и третото вагонче на влака.