Черни облаци надвиснаха над пиара на бившата кметица на Младост Десислава Иванчева - Петър Кърджилов. От съобщение на прокуратурата става ясно, че той е предаден на съд заради инцидент от миналата година, когато нападна жена по време на протест на Орлов мост.

Ето какво съобщават от прокуратурата:

Днес, 22.01.2021 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия П. К., на 37 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителена дързост - извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Човек на Иванчева заплашва, че ще праща в кома полицаи с павета

През месец юли 2020 г. се провеждали протести на множество български граждани в гр. София, като били блокирани кръстовища в централната част на града. Едно от постоянно блокираните кръстовища било това на  бул. „Цар Освободител“ с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - „Орлов Мост“. На мястото били поставени пейки, шатри, столове, а в близост били разположени полицейски служители, които се грижели за охраната на обществения ред.

На пиара на Иванчева му се стъжни, ето какво се случва с нападателя на бабата на "Орлов мост"

На 31.07.2020 г. около 09,20 ч. Л. Т. преминавала през „Орлов Мост“ и била спряна от В. Д., работеща като журналист в телевизия. В. Д. започнала да интервюира Л. Т., като интервюто се излъчвало на живо в ефира на една от националните телевизии в Република България. Обвиняемият П. К. забелязал това, след което се приближил към интервюираната Л. Т., а в ръката си носел чаша с течност. Когато бил достатъчно близо до Л. Т., П. К. залял с течността от чашата Л. Т., която давала интервю. След това обвиняемият започнал да ѝ крещи: „Марш от тука!“ и да я обижда.

Присъстващите на мястото полицейски служители задържали обвиняемия П. К. по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои Софийски районен съд да насрочи съдебно заседание по делото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!