Скандален случай с мистериозна смърт на 23-годишна следователка от руския град Сочи шокира граждани. Семейството на следователката Мария Клочкова научили за трагедията от медиите, където пише, че причината за смъртта е самоубийството.

Никой от ръководството на районния отдел, където тя работела, не се обадил на близките й, за да съобщи за смъртта на Мария, пишат световни медии.

Сестрата на момичето Анна каза пред репортери, че неин познат, който научил за смъртта в интернет, й съобщил неприятната новина. След това Анна се втурнала да чете медиите и като видяла новините, се обадила в кол центъра, където служителите потвърдили ужасната новина.
 Родителите на момичето, живеещи в град Апшеронск, научили за смъртта на дъщеря им от съседи.

Колеги от отдела отишли на церемонията за сбогуване с Мария в Сочи. Според Анна обаче именно колеги отровили сестра й по време на служба и хвърлили отровата в кошчето.

Състоянието на Мария се влошило, след като била откарана в болница след среща с колега. Според Анна въпросният колега всъщност изнасилил сестра й.

В лечебното заведение момичето било диагностицирано с вагинални разкъсвания. Мария обаче не написала изявление срещу нарушителя, страхувайки се от публичност и осъждане.
 След инцидента Анна отишла при шефа на сестра си и поискала наказание за изнасилвача и за прехвърляне на Мария в друга служба, но това не се случило. Полицаят продължил да работи с момичето.

След смъртта на Мария Клочкова е образувано наказателно дело по член 110 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Привеждане към самоубийство“). Разследващите възнамеряват да установят всички обстоятелства около инцидента, да проучат обстоятелствата и условията, които тласнали момичето към самоубийство.

23-годишната лейтенантка се самоуби на работното си място на 23 ноември, след като служи в полицията по-малко от четири месеца.

Превод: БЛИЦ