Млада жена на възраст 20-25 години е открита в горящ куфар преди 6 дни в околностите на окръг Гюргево. Свидетели са успели да потушат пожара и да спасят части от обгорялото тяло, информира русенската медия briag.bg

Изолираното ДНК не е намерено в румънската база данни. Младата жена е била убита след жесток побой, след което тялото й е било поставено в куфар и запалено.

Румънските следователи са се свързали с българските си колеги в Русе, за да разберат дали жертвата не е момиче от България – от Русе или околността. Румънците предполагат, че тя  може да е проститутка, взета от шофьор, преминал през България и излязъл с камион през Дунав мост.

Това съобщи за местната медия румънската журналистка Марчела Петку, която работи по темата. Тя е публикувала материал по случая в гюргевския сайт „Реалитатя де Джурджу“.

„Преди няколко дни шофьор на камион се е обадил на специалния телефон за спешна помощ 112, за да съобщи, че отстрани на главния път, между Валеа Плопилор и Гимпаши, гори куфар. Сред пламъците различил силует и дълга коса на жена.

Докато шофьорът потушавал огъня с пожарогасител, пътници от спрелите на пътя  автомобили снимали  безпрепятствено зловещата  сцена. Силите на реда са пристигнали веднага на мястото: пожарна, КАТ, линейки, съдебни прокурори.", съобщава „Реалитатя де Джурджу“.

"За съжаление тялото на момичето е изгоряло на 90%, но вътрешните му органи останали непокътнати. След първите изследвания е устаневено, че жертвата е между 20 и 25 години, брюнетка, слаба, ниска на ръст. Момичето е било завързано с тел за ръцете и бито зверски.

Според първата информация от съдебна медицина, момичето е имало счупен череп на няколко места, фрактури на ребра и подути крайници. Най-вероятно, след като забелязал, че жертвата му е мъртва, мъжът я е сложил в куфар, натоварил я е на камиона и потеглил.
След направената проверка по селата в околността не е установена липсата на нито една жена с това описание.

Това е навело следователите на хипотезата, че става дума за жена с леко поведение, може би взета от България.“, съобщава още сайтът в първата си публикация по случая.

Вчера Марчела Петку продължава темата с нова публикация, от която става ясно, че  румънските разследващи по делото за убитата и след това запалена в куфар млада жена тръгват по нов коловоз, за ​​да идентифицират тялото.

Прокуратурата към Трибунала в Гюргево е поискала от Румънско-българската контактна точка да извърши проверки за евентуално изчезване на млада жена с тези сигнали. В същото време е поискана информация относно възможен транзит на млада жена с тези данни през румънско-българската граница. Публикуван е и фоторобот на жертвата.

„Знаете ли дали млада жена като тази на снимката е изчезнала или се издирва в района на Русе?“, задава въпрос Марчела Петру,

"Към момента при нас няма официално запитване от румънските колеги по случая", каза директорът на ОДМВР-Русе главен комисар Теодор Атанасов.