Близките на българката, която беше убита от бившия си приятел в Германия, прибраха тялото ѝ в родното ѝ село и я изпратиха в последния ѝ път. Транспортирането на 38-годишната Айсел обхваща 1875 км, посочва германското издание „Билд“. Екип на сайта се среща с роднини на жената.

„Никога повече няма да мога да я прегърна, никога повече няма да мога да вечерям с нея. Много обичаше пица със салам. Айсел беше единствената ми дъщеря. Той взе това, което обичах най-много. Всички я обичаха, тя беше добросърдечен човек“, коментира Рени, майката на убитата касиерка.

48-годишният Пламен не можел да приеме раздялата си с Айсел и многократно я преследвал през последните няколко месеца, въпреки че срещу него имало издадена ограничителна заповед. Според приятелите и семейството на Айсел тя се чувствала преследвана и заплашвана.

Пламен посетил кариерката на работното ѝ място в Мьорфелден-Валдорф, извадил пистолет и стрелял най-малко четири пъти. Три куршума улучили торса и главата на бившата му приятелка - тя издъхнала на пътеката до стелажите.

Майка ѝ никога няма да забрави този ден.

Най-добрата приятелка на Айсел ѝ се обадила, за да ѝ каже какво се е случило. Възрастната жена бързо изтичала към магазина.

Айсел и Рени живеели заедно в малък уютен двустаен апартамент, само на няколкостотин метра от работното място на по-младата жена.

Рени искала да върне дъщеря си в България възможно най-бързо: „Ще я върна у дома. Там трябва да я погребат. Мъжът ми все още живее в България, аз бях тук само заради Айсел“, казва тя пред „Билд“ по-рано.

67-годишната жена има подкрепа от сина си Алтанай, който пътува от Белгия. Заедно разчистват апартамента и подготвят всичко за заминаването си от Германия. Семейството оценява разходите по транспортирането и погребението на Айсел на 15 000 евро, няма толкова пари и разчита на дарения.

За колегите на Айсел също ще е трудно да се върнат към ежедневието. Ден след престъплението клонът на хранителната верига, за която е работила, остава затворен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук