Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) се провежда разследване за престъпления по чл. 321, ал. 3 и чл. 354а, ал. 2 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура.

Действията по разследване се извършват от разследващ полицай при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР.

След преценка за събрани достатъчно доказателства по смисъла на чл. 219, ал. 1 от НПК, са привлечени петима обвиняеми за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – получаване на доходи от престъпна дейност и с цел извършване на престъпления по чл. 354а от НК (чл. 321, ал.

3 от НК).

Трима от обвиняемите са привлечени и за това, че в изпълнение на решение на организираната престъпна група са държали кокаин с цел разпространението му (чл. 354а, ал. 2 от НК), а един от тях е обвинен и за това, че в изпълнение на решение на организираната престъпна група е продал кокаин (чл. 354а, ал. 2 от НК).

И петимата обвиняеми са с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета с определение на Софийски градски съд (СГС) по искане на наблюдаващия прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук