Трима членове на хакерска група са били задържани и ще бъдат съдени в Съединените щати. Смята се, че групата се е сдобила с номерата на кредитните карти на най-малко 15 милиона души.
 

Това е финалът на хакерска група, известна с различни имена и базирана в Източна Европа. В Сиатъл ще бъдат съдени украинците Дмитро Фьодоров, Федир Хладир и Андрий Колпаков, срещу всеки от които са повдигнати по 26 обвинения.
 
„Радвам се да съобщя за ареста на трима ключови членове на международна хакерска група, известна с различни имена, сред които ФИН7 и "Карбанак". Лицата са обвинени, че са извършили фишинг атаки срещу повече от 100 компании в САЩ и по света“, заяви Анет Хейс, адвокат.
 
Киберпрестъпленията на групата са сред най-мащабните, с които се е сблъсквало ФБР, от гледна точка на загубите, броя на жертвите и размера на криминалната организация. Смята се, че организираната престъпна група не е свързана с конкретна държава. Ако бъдат признати за виновни, тримата хакери могат да бъдат осъдени на десетки години затвор.