Сцена, достойна за филм на ужасите, се е разиграла вчера в Монтана, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Три момичета от Врачанско са били отвлечени и заключени в хотел.
За зловещото престъпление се разбрало вчера, след като разтревожена майка съобщила в полицията, че дъщеря й е отвлечена. 57-годишната В.В. от врачанското село Лиляче заявила пред униформените, че дъщеря й е заключена в хотелска стая в Монтана. Изглежда все пак момичетата имали връзка със света, защото успели да съобщят къде се намират.

На посоченото място веднага бил изпратен екип от полицейски служители. След като влетели в хотелската стая, униформените открили вътре дъщерята на жената, подала сигнала – 19-годишната С.В., и 15-годишно момиче, и двете от Лиляче, а също и 27-годишна млада жена от Оряхово с инициали Р.М.

Момичетата са придружени до районното полицейско управление в Монтана, където са разпитани. Девойките разказали, че са били заключени в стая на хотела и държани там против волята им. 

По случая е образувано досъдебно производство за отвличане. За подобно престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 10 години, а когато жертвата е непълнолетна – до 15 години.