49-годишен запален риба тор Кюстендил е закланият край бреговете на казанлъшкия язовир „Копринка” по време на нелеп спор с видимо пиян негов колега по хоби в Стара Загора. Тежко раненият кюстендилчанин Димитър бил закаран с лек автомобил от свидетели на скарването до филиала на Спешния медицински център в град Павел баня към 22.00 ч. в събота, съобщава „Телеграф”.
Преди, обаче, той да бъде сложен на носилката, пострадалият издъхнал от огромна кръвозагуба в резултат на множество прорезни и прободни рани по тялото. Лекарите в здравното заведение само констатирали смъртта на починалия.
 
Скарването между жертвата и 66-годишния старозагорец Димчо Д. е станало около 21.40 ч. в близост до изоставени рибарници в западната част на язовира. Конфликтът между двамата тръгнал от това, че гостът заел „мястото” на заралията, където кълвяло най-много. Спорът за секунди прераснал в ръкопашна схватка и докато се намесят останалите, Димчо Д. извадил нож и започнал да нанася безразборни удари по тялото на съперника си.
 
Когато от полицията отишли на местопрестъплението, нападателят бил там, целият напръскан с кръв от жертвата си. Извършителят е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.
 
„Изчаква се заключението на съдебните медици. Свидетелите са разпитани”, коментира лаконично началникът на полицията в Казанлък Стойчо Крачолов.
 
В неделя от Старозагорската окръжна прокуратура, която веднага била уведомена, отказаха да вземат отношение по случая с фатално завършилия рибарски спор.