Работи се активно по случая с нападението над зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Валентин Радев, информира "Фокус".

Министър Радев добави, че подозренията са към лице, свързано с незаконен дърводобив. „Пострадалият посочва лице, но тепърва ще се установява дали е той. Дано е този и бързо да стигнем до него. Засега това е работната версия – лице, свързано с незаконен дърводобив. Всички останали версии не са изключени. Работи се по установяване на истината“, коментира министър Радев.

Той заяви, че не може и не би трябвало никой да посяга на институции. Когато става въпрос за посегателство върху служебно лице, знаете че институциите веднага обострят вниманието, защото това са хората, които спазват правилата и помагат на всички останали да ги спазват. Един заместник-кмет има много отговорности“, посочи Валентин Радев.

Той коментира още, че когато е присъствал на годишния анализ за дейността на Областната дирекция на МВР в Ловеч, повечето от въпросите към него са били свързани с незаконния дърводобив.

„Свързвам ги тези неща, които казва заместник-кмета, с наболелия проблем с дърводобива. Не е ясно дали посоченото като извършител на побоя лице е това и дали го е разпознал. Всичко това ще се изясни след като се съберат обстоятелствата и фактите“, каза още министър Радев

Както БЛИЦ съобщи, соченият в медиите като подземен бос в Северозападна България Алидин Алиев-Алчо е подозиран за жестокия побой над зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев.

Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай, работи се в тази посока в цялата държава и натискът е повсеместен", заяви министърът в коментар на разкритата в Пловдив схема за източване на пари от Регионалната здравна каса.

„Започнахме с болницата във Враца, сега в Пловдив, а утре може да се окаже друг град. Навсякъде натискът е повсеместен. Подпомагаме другите органи в държавата, които работят, най-вече Прокуратурата. Проблемът с големите изтичания на пари чрез лекарства, Здравна каса и по други начини са във фокуса ни от много време. Наблюдаваме навсякъде, включително и болниците, където има недобри практики“, коментира министър Валентин Радев.