"Грубо, безцеремонно, примитивно и дивашко поведение - така мога да го окачествя. Но ако някой си мисли, че ще изплаши този управленски екип по този начин, много е сбъркал". Това заяви Корнелия Маринова по повод нападението тази сутрин над зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев. По думите ѝ това е било опит за убийство, пише "Дарик".

Според нея
 Георгиев е изключително сериозен и отговорен общински служител. В прокуратурата той е подавал няколко сигнала за нарушения, свързани с дърводобива в две съседни ловешки села - Лисец и Баховица.

 Пред журналисти на извънредния брифинг кметът на Ловеч посочи, че срещу заместника й е имало заплахи - вербални, директни и индиректни. Така че днешното нападение няма никакво съмнение, че е свързано със служебните му задължения. "Когато си последователен в своите действия, това са последствията", коментира Маринова.
 
Тя е разговаряла по телефона с 48-годишния Цветан Георгиев, който лично е успял след нападението от маскиран мъж над него да се обади на спешна помощ. Той е контактен, но са счупени и двата му крака, има и други сериозни травми.
 
По все още непотвърдена информация той е бил удрян с брадва. Счупванията на крайниците му са много сериозни и според медици Георгиев е извадил късмет, че ударите не са били малко по-нагоре, защото е имало опасност да остане инвалидизиран. Зам.-кметът вече е приведен и настанен за лечение в плевенска болница. "Вярвам, че ще бъдат открити и физическите извършители, и поръчителите", изрази надеждите си кметът Маринова.
 
11 май - празникът на Ловеч, ще протече според първоначалния план с всички предвидени мероприятия, което ще е така в подкрепа и на Цветан Георгиев, обяви още кметът.

Припомняме, че както БЛИЦ писа соченият в медиите като подземен бос в Северозападна България Алидин Алиев-Алчо е подозиран за жестокия побой над зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!