Красимир Каменов, известен с прякора си Къро, и съпругата му Гергана са загинали при нападение в дома им в Южна Африка, според първоначалните сведения при нападението е убито и едното им дете, с тази новина гръмнаха медиите в ЮАР.

По-късно стана ясно, че жертвите на разстрела са Къро и жена му, тяхната икономка и един охранител. За негова съпруга се спряга именно Гергана Кочанова, която е носителка на титлата „Мис България Вселена“ от 2007 година, пише lifeonline.bg

Журналист от ЮАР разкри зловещ детайл от разстрела на Къро ВИДЕО

През 2015 година името на Гергана се свързва с Красимир Каменов – Къро. В жълти медии се появяват дописки за раждането на наследник на Каменов. По това време Гергана Кочанова сменя фамилията си в социалните мрежи на „Каменов“, припомнят те.

 

Гергана Кочанова смени фамилията си на Каменов и заживя луксозно в ЮАР - съвпадение?

 

В публикациите от тогава се съобщава, че Къро е станал баща, а бебето се е появило на бял свят в началото на 2015 година. Дотогава Къро не е имал проблеми с правосъдието.

През годините разследванията винаги го подминават, макар ченгета да го обявяваха за дясна ръка на Христофорос Никос Аманатидис – Таки в бандата на „Чуковете“.

Разбиването на бандата провокира нарковойна в София и тогава Къро набързо духна в ЮАР. У нас остана официалната му съпруга, която продължи да движи легалния бизнес на боса.

В Южна Африка според слуховете Красимир Каменов заживява с моделката Гергана Кочанова в огромно имение насред саваната, макар и в публикациите от преди 8 години да се твърди, че Каменов се е разделил с манекенката и детето е от друга, то съвпаденията в имената изглеждат твърде съмнителни.

Проверка установи, че от години Гери Кочанова живее в ЮАР в голям дом и има икономка, отглежда две момчета и едно момиченце.

 

Гергана Каменова отглежда две момчета и едно момиченце с помощта на икономка в ЮАР

 

Както БЛИЦ съобщи, според полицията в Кейптаун има 4 жертви с огнестрелни рани при нападението, 2 жени и 2 мъже на възраст между 40 и 50 години, но между тях няма непълнолетни.

Открити са в къщата, в която са живели, с "многобройни прострелни рани" и всички са били убити на място. Къщата е в един от най-богатите квартали в ЮАР - Константия, известна с големите имения и винарните си.

 

 

Разстрелът се случва два месеца след като прокуратурата повдигна обвинения на Каменов и го обяви за международно издирване. Той беше обвинен задочно в поръчителство на убийството на бившия шеф на криминалната полиция Любомир Иванов през 2022 г.

В по-далечно минало Каменов беше известен като близък съратник на Христофорос Аманатидис-Таки, който през 2009 г. беше обвинен като ръководител на група за разпространение на наркотици и нанасяне на тежки телесни повреди, но около пет години по-късно обвиненията тихомълком отпаднаха.

Позабравеното име на Къро изплува през март 2023 г. По време на пресконференция главният прокурор Иван Гешев обвърза Каменов с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

Според обясненията на шефа на обвинението тогава двамата бегълци от правосъдието в държавата били част от престъпен заговор за дискредитиране на държавното обвинение и лично неговия шеф.

Бяха излъчени и серия аудиозаписи, за които се твърдеше, че Каменов разговаря с различни лица. Изброени бяха и няколко други имена. От разговорите става ясно, че са били събрани 450 хиляди лева за поръчковите убийства на висши полицейски ръководители.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук