Близо 50 кг зелена тревна маса  (канабис) и 2,5 кг суха зелена тревна маса /канабис/ са намерени и иззети при претърсване в частен апартамент, разположен на ул. "Цар Симеон" в Бургас, обитаван от братята Илия Б., 31-годишен, и Вълчан Б., 34-годишен.
При претърсването, осъществено от служители на Първо Районно управление – Бургас, е открито специално пригодено и оборудвано с техника помещение, като са иззети: рефлекторни лампи, трансформатори, влагоабсорбатор и климатична система, 64 саксии с конопени растения /всяко с височина около 200 см./.

В хола на апартамента служителите от Първо Районно управление – Бургас намерили и иззели: топче с тревна маса /канабис/, тревисти растения, съцветия, стебла и листна маса, стръкове със зелена листна маса /канабис/, съхранявани в чувал, саксия с канабисово растение с височина 50 см, както и три лампи. В спалнята на апартамента са открити пет буркана, съдържащи зелена суха тревна маса /канабис/, като общото количество иззета суха и зелена тревна маса е с общо тегло от рекордните - 52.5 кг.

В жилището са задържани братята И.Б. и В.Б., както и 32-годишния А.С. от Бургас. Към момента спрямо И.Б. е повдигнато обвинение, като е определена парична гаранция в размер на 5000 лв. Предстои повдигане на обвинения и спрямо втория брат.

Работата по случая продължава под прякото ръководство и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.