Четирима грабители, които нападали жени, удряли ги и издърпвали чантите им, са установени и задържани от плевенските полицаи след проведена специализирана акция вчера, съобщиха от полицията.
В групата участвали 16-годишен плевенчанин, двама младежи на 17 години от с. Буковлък и Долна Митрополия и 18-годишен жител на Долна Митрополия. Почеркът бил идентичен, грабежите били извършвани с изключителна дързост и агресивност, поясняват от полицията.

Мащабната операция е след подадени жалби от потърпевшите. Първата жертва, 58- годишна жена, разказала, че на 19 ноември около 21.45 часа в двора пред блока, в който живее била нападната в гръб от трима непознати. Те я удряли по главата, повалили я на земята и издърпали дамската й чанта. Същата вечер била нападната и 48- годишна плевенчанка. По думите й тримата непознати я изненадали в междублоково пространство около 23 ч., нападнали я в гръб, удряли я, повалили я на земята и отмъкнали чантата й.

Другите две жертви били нападнати по същия начин на 20 ноември. Допълнителна проверка изяснила, че и четиримата младежи са криминално проявени. В престъпната си биография имат регистрации за извършени кражби. В полицейския арест за 24 часа са двамата гастрольори от Долна Митрополия. Непълнолетният е настанен в помещение за полицейска закрила на мамолетни и непълнолетни. Част от откраднатото е намерено и предадено на собствениците. /БЛИЦ