За броени часове бяха задържани двама затворници, избягали от ТПО “Казичене”, които извършили грабеж на таксиметров автомобил, пари и мобилен телефон. Двамата са стари познайници на полицията, известни за кражби, грабежи и други криминални престъпления.
Снощи към 18.30 часа таксиметров шофьор от София съобщил в РПУ-Костинброд, че двама клиенти го изхвърлили от колата и му отнели парите, документите и мобилен телефон”. В района на Трета градска болница в столицата той качил двамата непознати, които поискали да ги закара до с.Петърч. Като стигнали до вилната зона на с. Безден, клиентите му наредили да спре и го изхвърлили от колата. Единият продължил нанякъде с нея, а другият побягнал. След сигнала за грабежа полицаи от Областна дирекция на МВР-София и РПУ в Костинброд, Своге и Годеч веднага предприели издирване, уведомени били и съседните областни дирекции. Към 20.30 часа между селата Опицвет и Безден полицаи от РПУ-Костинброд забелязали човек, който отговаря на описанието на втория от грабителите. Изяснена е самоличността му - Р.Д. /26 г./ от Велико Търново, криминално проявен, осъждан, отклонил се от изтърпяване на присъда “Лишаване от свобода” в ТПО “Казичене” и обявен за национално издирване като беглец. У него е открит и мобилният телефон на таксиджията.
Около 22 часа при заграждане на района свогенски полицаи задържали и другия извършител близо до с. Искрец. Г.Б. /34 г./ от София е спрян принудително от автопатрул докато шофирал таксито. И той е известен на полицията, осъждан, отклонил се от изтърпяване на присъда ”лишаване от свобода” в ТПО “Казичене”.

В хода на разследването е установено, че веднага след атаката на шофьора, Г.Б. отлепил обозначителните знаци на таксито за да не буди съмнение. След извършения в РПУ-Своге оглед, колата е транспортирана в РПУ-Костинброд. При обиск на задържания, полицаите открили и иззели 154 лв., които отнел от таксиста. Пред полицаите грабителят признал, че похарчил другата част от парите в крайпътно заведение. Двамата са задържани в РПУ-Костинброд с полицейска заповед за 24 часа. По случая се води досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Костинброд. /БЛИЦ