38-годишният мъж, нападнал безпричинно пловдивският адвокат Стефан Левашки е арестуван за 24 часа. Това съобщиха от прокуратурата, пише "Марица".

Както БЛИЦ съобщи, нападението стана вчера сутринта. Докато разхождал кучето си в междублоково пространство, юристът бил нападнат от непознат мъж, без да го е провокирал.  Първоначално нападателят отправил множество обиди, както и заплахи, във връзка с това, че разхождал кучето си в района. В един момент непознатият хвърлил камък към Левашки и го уцелил в гърба. Няма установени наранявания. 

След подадения сигнал е започнала проверка, като в рамките на 24 часа материалите са докладвани в Районната прокуратура и е образувано досъдебно производство за хулиганство. Установен е бил извършителят на престъплението и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

В хода на разследването днес е било извършено разпознаване, при което Левашки е посочил своя нападател. Той не е осъждан. Предстои до края на деня да му бъде повдигнато обвинение за хулиганство. Извършват се действия по разследването.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук