Непознат мъж е нападнал пловдивския адвокат Стефан Левашки тази сутрин. Той разхождал кучето си, когато мъжът се нахвърлил с викове срещу него и го замерил с празен буркан и камъни. Инцидентът се е разиграл в безистена под блока в съседство с Руския клуб на бул. "Копривщица", разказа юристът за TrafficNews.

Кучето на юриста е порода корги, които са малки и с дружелюбен нрав животни. 

"Тази сутрин около 6.30 ч. поехме с кучето ми Ринго на обичайната разходка. В неделната утрин беше пусто и аз го пуснах да потича в междублоковите пространства. Забелязах с периферното си зрение млад мъж, който преди известно време ни нападна, да храни пълчище котки. Ние преминахме на около 100 метра от тях и си продължихме по пътя. В момента, в който сме в безистена на един блок, от където винаги преминаваме на път към кучешката поляна, чувам крясъци зад гърба си и току до мен се разбива стъклен буркан.

Обръщам се и виждам агресивния млад мъж, който крещи по мен, че предния път ни се е разминало, но сега ще убие и мен и кучето ми. Аз се опитах да го успокоя и го питам какво иска, вместо отговор той изрита два пъти кучето ми, което изквича и избяга нанякъде.

Тръгнах след него, но получих удар в гърба, след като мъжа хвърли по мен голям камък. Мъжът продължи да върви след мен и да  се заканва, че ще ме убие, че той живеел в този квартал и аз съм нямал право да преминавам с Ринго от там, да съм го разхождал на кучешката площадка, кучетата осирали всичко и не можел да ги трае. Цял живот съм работил с агресивни хора, смятам, че имам изграден някакъв подход, за това запазвам относително спокойствие и го питам как  да стигна до кучешката площадка, без да премина през квартала, вадя от джоба си и му показвам торбичките за екскременти и му обяснявам, че току що съм ги събрал. Вместо отговор въпросния награби един голям камък вдигна го над главата си и ми заяви, че ще ми размаже черепа", разказа Левашки.

Той признава, че се е уплашил много, защото мъжът срещу него е бил видимо агресивен. Малко по-късно той подава жалба във Второ районно. "Случих на много разбран и интелигентен млад полицай, който прояви разбиране и обеща да си свърши работата. Слава Богу, Ринго е интелигентно животно и се бе прибрал сам в къщи, но е много уплашен и се е свил в ъгъла. Не знам какво става, но е страшно вече" коментира юристът. 

Той смята, че едва ли е единствената жертва на въпросния мъж и се надява полицията да вземе бързи и адекватни мерки, тъй като случаите, в които битови инциденти се превръщат в трагедии напоследък изобщо не са малко. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук