Синът на една от бизнесимпериите у нас - "Бойлери Шишков", беше арестуван зрелищно за обир. Славейко Шишков и двама негови авери бяха спипани в Свищов, след като свили 72 000 лв. от касата на местния месокомбинат, съобщава "Телеграф".

Новината е потвърдена от МВР и прокуратурата, уточнява изданието. Оказва се, че Славейко е извършил дръзкия удар с легендарния крадец Николай Венков - Понти и братовчед му Венелин Венков.

Шишков, Понти и братовчед му получиливътрешна информация, че в месокомбината има каса с голяма сума пари и решили да атакуват. Избрали Деня на храбростта и Българската армия - 6 май.  Разчитали, че КПП-тата са паднали и тръгнали следобед от София с автомобил "Форд Фокус", споделиха криминалисти.

От години не е ставала такава колосална кражба в Свищов

Пристигнали вечерта и час преди полунощ нахлули във фабриката. Взломили касата, използвали тапа и други техники, за да заглушат алармата. Успели да задигнат близо 72 000 лв. и духнали обратно. Разследващите били уведомени и тръгнали по горещи следи.

Ченгетата разбрали веднага кой стои зад дръзкия удар и уведомили СДВР, тъй като и Понти, и Славейко живеят в столицата. Те били спипани преди два днив домовете сипо бели гащи, разказаха още ченгетата.

Шишков опитам да избяга, но след секунди съпротивата му била сломена, а белезниците щракнали на ръцете му. От МВР уточниха , че и тримата арестувани са известни на полицията, единият от тях - Понти е и осъждан. Задържани са за 72 часа и се очаква днес да им бъдат гледани мерките за неотклонение.

При обиски в домовете на бандитите били открити част от откраднатите пари в размер на близо 72 000 лв., както и тапи и техниката, с която правят ударите. Нито еидн от тях не е проговорил  до момента, като използват правото си да запазят мълчание.

Разследващи коментираха, че Славейко Шишков и брат му тръгнали по лош път след акто баща им починал при инцидент. Понти пък е стар крадец, известен с кражби от апартаменти. брат му беше задържан  от търновски полицаи през 2017 г. също за кражба с Боби Мечката и Куция.