Двама от най-оборотните джамбази от Перник са помляли колата на баретите от „Кобра”, докато бягат с току-що откраднато поръчково „Ауди” в столицата. Екшънът се разиграл, както вече БЛИЦ съобщи, през нощта вчера в района на Владая. Автокрадците Гроздан Парлъков и Петър Петров буквално обезумели, щом разбрали, че ги преследват, и дали газ до дупка, вдигайки 150 км/час, дава подробности за екшъна „Телеграф”.
„Движеха се много бързо с две коли, но не успяха да вземат един завой и последва сблъсък. След това за секунди лежаха по очи на земята”, коментираха свидетели на гонката.
 

Гроздан и Петър били следени от няколко месеца. В хода на разследването станало ясно, че се движат в обкръжението на легендарния крадец Иван Иванов, нашумял като човека, свил мерцедеса на фолкпевицата Магда. Двамата обаче приемали най-много поръчки от криминалния бос Пуйката, който изкупувал крадените автомобили като топъл хляб, смятат ченгетата. Те били приятели и със закопчаните преди седмица други апаши, които също работели за Пуйката, Жоро Красимиров и Светльо Драгомиров.

През нощта вчера Гроздан и Петър си набелязали за свиване в кв. „Младост” поръчково „Ауди А3” S-Line, което струвало около 30 000 лева. Запалили возилото за норматив и тръгнали към Перник. Единият шофирал аудито, другият се движел зад него с работния автомобил, в който била цялата техника за отключване и палене на возилата. Не знаели обаче, че на Владая ченгетата са им направили тапа и последвала луда гонка.
 
Като подкрепление на ченгетата пристигнали и командосите от спецотряда за задържане на СДВР „Кобра”. В разгара на бягството обаче рецидивистите се врязали в една от колите на маскираните полицаи. Точно 3 секунди по-късно лежали с белезници на снега, като не успели дори да шукнат.

В хода на разследването лъснало още, че Петър и Гроздан крадели коли само под района на 7-о РПУ в столицата, което покрива кв. „Младост”. „Взимат по кола на ден, след това всичко отива за части. Действат по поръчка, като колегите си, които бяха арестувани миналата седмица”, коментираха полицаи.