Крадец, издърпал чантата на възрастна жена, беше заловен след втори обир в същия ден заради приятел, имал неблагоразумието да не избяга веднага от мястото на престъплението. Аверът се шашнал от извършеното посред бял ден второ посегателство и докато се помайвал какво да прави, бил сгащен от полицията. В това време обирджията вече бил далеч. У приятеля му обаче бил намерен един от телефоните на обраната при първия удар жена и така извършителят бил закован, съобщава "Марица". 

Случаят е от лятото на 2014 г., когато младежът от проблемно семейство от Йоаким Груево още нямал 18, но вече разполагал с криминално минало. Двамата с приятеля му, който бил внук на един от просяците на Сточна гара, пристигнали в Пловдив на 28 юни. Дядото им дал част от заработеното с просия и двамата скитали цял ден из града. Вечерта пренощували до Бетонния мост, на сутринта единият тръгнал пак да иска пари от дядо си, а другият решил да обере някоя жена.

Било около 7,30 сутринта и той лесно набелязал като жертва самотна баба. Издърпал чантата  и побягнал, тя се развикала за помощ, но наоколо нямало хора и тя отишла в полицията. Крадецът взел намиращите се в чантата 45 лв. и два евтини телефона и захвърлил ненужните дамски вещи. После дал единия телефон на приятеля си. След няколко часа двамата вървели по Пещерско шосе и се опитвали да намерят някой да ги качи на стоп до Йоаким Груево. В един момент непълнолетният изненадващо издърпал синджира от врата на друга жена и си плюл на петите. Приятелят му не успял да реагира навреме и бил закопчан от полицаите.

После бил намерен телефонът на първата жертва и цялата история била разплетена. 

Присъдата на нападателя за първия грабеж е 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок, за втория той се е споразумял с прокуратурата да бъде наказан с пробация.