Следствен експеримент за стрелбата на 8 юни срещу Димитър Желязков –Очите, при която беше убит гардът му Сашо Японеца, започва след минути в заведение “4 YOU”. Призовани за свидетели и участници във възстановката са само лица, свързани с Божидар Георгиев – Божо Кравата. Тук са всички от групата му, с изключение на тримата задържани – Тодор Славов, Радослав Димитров и Георги Иванчев, пише "Флагман".
Самият Божидар Георгиев също не е на мястото. Няма го и черният му джип „Порше Кайен“, който след ганстерската престрелка стоя близо две седмици пред заведението. По скъпото возило имаше следи от куршуми.


Хората на Божо Кравата разговарят пред заведението преди началото на възстановката

Ръководител на разследващата група е Златко Пеев – един от най-добрите разследващи полицаи в ОД на МВР в Бургас. Целта на възстановката е да се уточнят всички детайли от нощта на стрелбата и действията на основните обвиняеми.

По информация на Флагман.БГ има и анонимни свидетели. Интересен факт е, че на следствения експеримент не присъства нито един от свидетелите, дошли във фаталната вечер с несебърския бос. Не е ясно дали това не е от съображения за сигурност, за да не сблъскат полицаите хората на Очите и тези на Кравата.