Районът около Хирургическия корпус на МБАЛ-Бургас е потъмнял от черни джипове и лимузини, служители на "Аркус Сигурност" са блокирали подстъпите към болницата и заплашват репортер на Флагман.Бг, който опита да заснеме извънредна ситуация с Димитър Желязков-Очите.
Информацията е, че състоянието на боса днес се е влошило и е свикан консилиум от уролози от няколко болници. Никой в Бургас не е поел ангажимента да каже опасен ли е изливът от левия му уретер. Течът бил установен чрез скенер при контрастно изследване. Това съобщи източник от МБАЛ-Бургас, пожелал анонимност.

Не е ясно какво е наложило да се предприеме нощното пътуване и изнасянето на Очите по това време с реанимобил, недоумяват лекарите от МБАЛ-Бургас, които са свидетели на случващото се в момента. От отделението по реанимация отказват коментар.

Репортер на медията видя, че скъпооборудваната линейка е на частната УМБАЛ "Дева Мария", намираща се в бургаския квартал Ветрен, където оперира светилото по урология проф. Славов.

"Пациентът няма да бъде преместен при нас, професорът е в отпуск", съобщиха от УМБАЛ "Дева Мария".

Според отлично информиран източник Очите ще пътува тази нощ за столицата, но се пази в абсолютна тайна къде ще бъде настанен и лекуван поради предприетите изключителни мерки за сигурност.