Защитеният свидетел Галин Митов-Синеокия, който е основен коз на обвинението срещу групата на Данчо Пръча, изнудвал съпруги и приятелки на задържаните, разказаха те в студиото на Нова тв. "Поиска ми 10 хил. лв., за да промени показанията си, а след няколко дни свали на 2 хил лв", каза Каролина Кьолер.
По телефона Синеокия отхвърли обвиненията, а Седефка Петкова контрира с въпрос: "Кажи, ти поиска ли ми 1000 лева в присъствието на Красимир, така нареченият Гестапото пред детската борса "Натали"? Дадохте ли ми 2 часа да си помисля?"
Жените са подали жалби в полицията за това че ги изнудвали, а Каролина Кьолер и за заплаха за убийство, но никой не им обръщал внимание, защото били близки на задържаните и следователно пристрастни, разказаха те.
"Искаме и ние бронежилетки - за нас и за нашите деца", каза Петкова. По думите й Митов получил охрана 18 часа след задържането му като обвиняем заедно с останалите.
БЛИЦ припомня, че Йордан Тонов, известен като Данчо Пръча, беше задържан в средата на октомври 2008 г. във Враца заедно с още 20 души, които са част от група, занимаваща се с разпространение на наркотици, рекет, изнудване и склоняване към проституция. Операцията бе на територията на Враца, Мездра, Роман и Велико Търново под ръководството на Върховната касационна прокуратура. Данчо Пръча е сочен като един от големите наркобосове в Северозападна и Централна България. За него се говори още, че държи бизнеса с трафик на момичета. През юни м.г. комисията "Кушлев" запорира имоти на стойност 1,3 млн. лева на врачанския бизнесмен Йордан Тонов, който носи същия прякор като лидера на групировката. Официално от полицията тогава не потвърдиха, че лидерът на престъпната група и бизнесменът Йордан Тонов са едно и също лице. /БЛИЦ