Обвинението твърди, че тя е сложила приятеля си в куфар и го е оставила там да умре. На заседанието, проведено преди дни, процесът, четири години след ареста, е насрочен за октомври.

Сара Буун (46) не се признава за виновна на съдебното заседание. По време на разследването тя е свидетелствала, че с приятеля й са играли на криеница в общия апартамент, съобщава ABC news.

Тогава им хрумнало, че би било смешно Хорхе Торес (42) да се скрие в куфар. И двамата пили алкохол. Тогава Сара решила да легне да спи. Според казаното от нея при ареста, тя смятала, че Хорхе може да се отърве от куфара.

Когато се събудила на следващата сутрин, тя не намерила приятеля си да лежи до нея. Едва тогава тя се сетила, че той е в куфара. Когато тя отворила ципа на куфара, той бил в безсъзнание.

По-късно обаче разследващите открили видеозапис на мобилния й телефон, показващ куфара с Хорхе вътре и как мъжът крещи, че не може да диша вътре.

От друга страна, Сара може да бъде чута да казва: „Да, така се чувствам, когато ми изневеряваш". Освен това тя се смее и не откликва на страданията на партньора си, оставяйки го да умре.

Според полицейските записи Хорхе е бил арестуван четири пъти за предполагаемо нападение над Сара.

Според аутопсията пострадалият е с драскотини по гърба и шията, порезна рана по лицето и кръвонасядания по рамото, черепа и челото.

Случаят е от февруари 2020 г. Следващото съдебно заседание е насрочено за октомври тази година.