20 затворници от общежитието в дупнишкото село  Самораново е предложила за предсрочно освобождаване Комисията по изтърпяване наказанията в затвора в Бобов дол. Сред първите пуснати предсрочно на свобода е Атанас Атанасов от Разлог. Вчера около 17,00 часа ръководството на затвора в Бобов дол е връчило личните документи на вече бившия затворник.
Атанас Атанасов живее в ромския квартал в Разлог. Той е изявил желание да остане на работа в дъскорезницата в общежитието в село Самораново, съобщава struma.bg.ю

Преди два дни предсрочно е освободен и Кирил Зашев, известен с прякора Шефо, от Дупница, който през август 2010 година простреля смъртоносно колегата си Йордан Соколов-Диджей Дани. Оставащите 7 месеца от тригодишната присъда той ще изтърпи като "пробация". Ежеседмично ще се среща с пробационните служители.

Кирил Зашев е напуснал затворническата килия във вторник около 17,00 часа. Той е освободен след прекарани близо три години в килията след съдебно заседание същия ден в Окръжен съд - Кюстендил. Докато излежаваше присъдата си, К. Зашев работеше като пазач на главния портал на общежитието. Във вторник да го посрещнат на портала на затвора в Бобов дол дошла съпругата му с двегодишния им син, който се роди, докато траеше следствието срещу него за убийството на Йордан Соколов от Дупница. Двамата работеха в култовото през 2010 година заведение "Клуб 13" в Дупница.

Както вестник "Струма" писа, тогава Зашев си играл с пистолета, докато колективът почивал по време на ремонтни дейности в заведението. Пистолетът гръмнал и уцелил Диджей Дани в коремната област. Младежът издъхна в Спешен център - Дупница.
Адвокатът на Зашев се опита да прехвърли вината за смъртта на Й. Соколов на дежурния екип на Спешен център в Дупница с мотива, че не са реагирали своевременно.

Съдебното дело трая близо 5 години. Бащата на убития Й. Соколов - Богомил, поиска обезщетение от 200 000 лв. от  К. Зашев за смъртта на сина си.