Повече от час и половина продължи срещата на Стоянка Мутафова с нейните почитатели в голямата зала на община Велико Търново. Великата актриса пристигна в старата столица, за да представи биографичната си книга „Добър вечер столетие мое!”, написана от дъщеря й Мария Грубешлиева – Муки, по покана на клуб „Седем”, пише dnesbg.com.

Още в началото Мутафова не скри вълнението си, че е във Велико Търново и обясни, че свързва града с писателя Емилиян Станев, който е бил неин добър приятел. Тя обясни, че е играла и с друг голям великотърновец – актьорът Константин Кисимов.

Госпожа стихийно бедствие, както мнозина наричат 96-годишната актриса, разказа на своите почитатели за първите си роли, как е създаден Сатиричният театър. Обясни, че голямата й мечта е била да играе с Чарли Чаплин. Не е успяла да излезе на една сцена с него, но е играла с любимия си колега Георги Калоянчев, който е не по-малко талантлив от Чаплин. Хората в залата се интересуваха още коя е любимата й държава. Не скри, че въпреки многото успехи, най-щастлият момент в живота й е свързан с раждането на дъщеря й Мария.

Голямата Стоянка Мутафова сподели, че не дава България за никоя друга, но все още не е изгубила своето любопитство и би искала да разгледа Япония, където не е била до сега.

Актрисата обясни, че не обича да дава съвети, но е добре хората да знаят, че не бива да се вземат на сериозно. Това е толкова важно, колкото да бъдат великодушни и да прощават.

В края на срещата, освен много аплодисменти и почитатели, изправени на крака пред нейния живот и талант, Стоянка Мутафова получи и цветя от името на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов с пожелание животът и да бъде цветен като ароматните рози в него.