Един от стълбовете на Кремълската пропаганда у нас Александър Морфов неуспешно пробва да се превъплъти в ролята на демократ. След края на пиесата "Животът е прекрасен" в Народния театър Морфов обяви пред публиката: "Никога не се отказвайте да бъдете свободни!". 

Някои издания, гравитиращи около медийния олигарх Прокопиев, побързаха да изтълкуват думите му в контекста на годишнината от нахлуването на Русия в Украйна. Същите тези псевдо анализатори обаче пропускат, че в утрешния ден, когато се навършват 365 дни от влизането на руския агресор в Киев, Морфов е подготвил премиерата на постановката "Полет над кукувиче гнезно".

И то не къде да е, а в театъра "Имени Гоголя" - (това е бившият Гогол център, разформирован по заповед на Путин заради режисьора Кирил Серебриков - ярък руски дисидент и противник на режима на руския диктатор). Представлението на Морфов е в актуалния афиш на театъра. Преди това същият спектакъл се играе на сцената на театъра на Ленинския комсомол- Ленком.

И какво е това, ако не двуличие! Само в рамките на 24 часа прочулият се с обичта си към чашката режисьор се заиграва с публиката на Народния театър, сред която и Кирил Петков, а ден по-късно коленичи пред агресора Путин. 

Вероятно Морфов разчита, че българското общество е изпаднало в алкохолен делириум, но явно не си дава сметка, че жестоко се заблуждава. Българският народ е известен със своята проницателност и няма да повярва на подобни плоски номера. Добре е Морфов да си даде сметка за това докато прибира напоените с кръв рубли, а в същото време се прави на родолюбец.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук