Три Грами номинации, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни и платинени сертификата за продажба на албуми и въпреки тези зашеметяващи цифри, мистериозният проект Enigma рядко ходи на турнета и прави лайв концерти. Tази година, по покана на Fest Team, те идват за първи път в България.

Концертът ще се проведе утре - на 23 октомври в зала 1 на НДК.

Enigma вълнува публиката по целия свят с уникалната си смесица от електронна, ембиънт и уърлд музика, а хитовете им Sadeness, Return to Innocence, Gravity of Love и много други, ще бъдат чути от оригиналните гласове на Enigma - Andru Donalds, Angel X и Fox Lima.

Именно заради любовта на българските меломани към групата се случи нещо безпрецедентно. Билетите за утрешния концерт се разграбват като топъл хляб.

„Има огромен интерес, хората се редят на опашки с часове, други пък постоянно са онлайн, за да си купят билети и нямат търпение концертът да започне“ – казват меломани, които също ще присъстват на утрешния спектакъл на Enigma.

Важно е да се знае, че когато Enigma се появява през 1980 г., немският продуцент на проекта Michael Cretu, вдъхновен да представи абсолютно нова форма на артистично изразяване с мистични и експериментални компоненти, слага началото на нещо, което скоро ще се превърне един от най-популярните и загадъчни музикални проекти. 

Уникален синтез от музикални стилове, първият албум “MCMXC A.D” (1990) е повече от сполучлив и поставя началото на поредица творби и албуми, сливащи класически и модерни елементи – от григориански песнопения, етнически псалми, църковни камбани и органи до рап и дъбстеп влияния.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук