За почитателите на романтичните истории в духа на книгите на Емили Хенри и Тейлър Дженкинс Рийд за пръв път у нас излиза слънчевият роман „Благодаря ви, че слушахте“ от Джулия Уелан, който се нареди сред „Най-добрите книги на 2022 г.“ на Amazon и разчувства хиляди читатели по света.

Изключително свеж с оригиналните си сюжетни похвати, романът ни приканва да надникнем зад завесите на книжния бранш – и по-специално в цветния, бурен и наситен с емоции свят на романтичните аудиокниги. 

„Благодаря ви, че слушахте“ е пълна с остроумие, хумор и сърце история за любовта и утехата, за смелостта и вторите шансове. 

„Човешкият глас е нишката, която свързва една душа с друга.“

След като нелеп инцидент слага край на обещаващата ѝ филмова кариера, Суони Честър открива новото си призвание в четенето и става една от най-известните разказвачки на аудиокниги. В звукозаписната кабина, която е далеч от старите ѝ мечти, Суони намира спокойствие, успех и удовлетворение, а и работата ѝ ѝ позволява да се грижи за любимата си болна баба – някога шармантна холивудска старлетка, която започва да губи паметта си.

Макар и в момента Суони да записва най-добрите книги от световната литература, никой не знае, че кариерата ѝ като разказвачка започва под друг псевдоним в необятната вселена на романтичните романи. А тях циничката в нея ненавижда повече от всичко.

Затова когато шефът ѝ я моли да го замести по време на най-голямото събитие за почитателите на книги – БиблиоКон в Лас Вегас – и да води панела „Романтична литература“, Суони приема с неохота. И понеже Вегас си е Вегас, тя прекарва неочаквана нощ с чаровен непознат, когото най-вероятно никога повече няма да види. 

Когато се завръща у дома, Суони получава предложение, което просто не може да откаже. Една от най-обичаните авторки, с чийто роман тя започва кариерата си на разказвачка, е завещала един последен сценарий за страстен аудиороманс, който може да бъде разказан само от нея и Брок Макнайт – най-желаният, но и обвит в мистерия глас на бранша. 

Суони дълбоко не вярва на това, което любовните романи се опитват да продадат на хората – не и след като собствените ѝ мечти за бъдещето се намират в толкова задънена улица. 

Но уважението ѝ към покойната авторка и възможността да събере още пари, с които да помогне на баба си, убеждават Суони да започне работа по книгата, възкресявайки стария си романтичен псевдоним. Двамата с Брок установяват истинска връзка, скрита зад комфорта на анонимността. И младата жена неочаквано отново започва да мечтае…

Но когато реалността се сгромолясва над нея с гръм и трясък, Суони ще разбере, че единственият начин да осъществи желанията си, е да се научи да рискува. 

Наричана „кралицата на аудиокнигите“, самата Джулия Уелан е актриса, сценаристка и отличавана с многобройни награди разказвачка на книги, с чийто глас милиони читатели са чували някои от любимите си истории. 

Адски забавна, просълзяващо затрогваща, безнадеждно романтична, остроумна, секси и мъдра, „Благодаря ви, че слушахте“ е незабравима книга, която дълго остава в сърцата. 

 

„Задължителна за всички, които обичат истории за любов!“

 – Тейлър Дженкинс Рийд

„Влюбих се в тази книга и ми се иска да я бях написала.“ 

– Емили Хенри