С голям концерт в Двореца на културата и спорта великата Лили Иванова започна снощи своето турне за 2021 г. във Варна. Примата излезе на сцената в 21 часа в зала "Конгресна", съобщават домакините на събитието.

Публиката в крайморския град е имала удоволствието да чуе първа петте песни от новия мини албум на Лили Иванова "Чуй душата ми". Отправната точка за създаването му е през 2013 г., когато варненският художник Валентин Тузсузов-Атин подарява на певицата своята картина, носеща това наименование. По художествената творба през 2021 г. Веселин Веселинов-Еко пише музиката, а Стефан Вълдобрев - текста. В студийните записи участват Милен Кукошаров - пиано, и Кристиян Чернев - виолончело.

Пред своята публика примата споделила вълнението си, че пак е на сцената и пее.

Ще бъде издаден специален брой на списание "ЛИК", посветен на Лили Иванова, съобщи във Варна генералният директор на БТА Кирил Вълчев, който подписа с примата на българската естрада договор за партньорство и сътрудничество. Споразумението предвижда, че Агенцията става медиен партньор и ще популяризира както настоящото турне на певицата, така и бъдещи нейни изяви в страната и чужбина.

По думите му Иванова е еталон за добрия вкус в изкуството, тъй като през годините не е направила компромис нито с качеството на музиката, нито с текстовете на песните си. Той допълни, че предстоящият брой на списание "ЛИК", който ще бъде посветен на изпълнителката, ще покаже на читателите и част от изключителния архив на БТА - текстови и снимков, за най-великата кариера на български естраден изпълнител.

След Варна турнето на Лили Иванова продължава в Пловдив - 14 септември, Бургас - 25 октомври, Велико Търново - 9 ноември, Шумен - 11 ноември, Русе - 13 ноември. На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в зала 1 на НДК.