За пръв път на български език у нас се появява психологическият трилър „Малки тайни“ от носителката на Наградата на Международната организация на писателите на трилъри за най-добър роман Дженифър Хилиър, която бързо се превърна в изгряваща звезда в криминалната литература и любимка на почитателите на жанра. 

В този напрегнат, многопластов и майсторски разказ най-големият страх на всеки родител става реалност и рисува мрачна действителност, в която „Малките тайни“ могат да бъдат най-голямата утеха. Защото понякога истината боли много повече от лъжите…

Погледнат отдалеч, животът на Мерин Мачадо изглежда много близо до перфектен. Омъжена за голямата си любов от студентските години, Мерин има своя собствена верига от луксозни фризьорски салони, сред чиито редовни посетители са някои от най-големите имена на шоубизнеса. Съпругът ѝ Дерек, който също е собственик на успешна компания, е лудо влюбен в нея, а съседите им ги обожават – и леко им завиждат, разбира се. 

Всичко е идеално. До деня, в който Мерин не води сина си Себастиан на местния коледен базар и той не изчезва безследно. Четири минути. Само толкова са нужни да се отвлече едно дете. Близалка, костюм на дядо Коледа и двеста и четиридесет секунди, след които всичко отива по дяволите. 

Година по-късно Мерин е сянка на успешната жена, която някога е била. От ФБР са спрели издирването, във вестниците отдавна вече не пишат за изчезването на Себастиан. Двамата с Дерек рядко си говорят. А единственото нещо, което я държи жива е невероятният шанс един ден синът ѝ да се появи отново. 

За да продължи разследването там, откъдето полицията е спряла, Мерин наема частен детектив, за когото дори съпругът ѝ не подозира. Но вместо да открие Себастиан, тя разбира, че Дерек си има любовница. Много по-млада любовница при това. 

Откритието разбужда в покрусената майка водовъртеж от емоции, който скоро излиза от контрол, и за пръв път от цяла вечност Мерин изпитва нещо различно от тъга. Омраза. Гняв. Вълнение. Веднъж загубила сина си, тя няма намерението да губи и съпруга си. Другата жена е враг с лице, което ясно може да види. Това означава, че може и да я унищожи. 

По пътя към целта си Мерин ще трябва да разплете лабиринта от „Малки тайни“, в чийто център се крият ужасяващи истини и предателства.

Стряскащо реалистични в своята несъвършеност, героите на Дженифър Хилиър ще ви накарат да се почувствате част от техния мрачен и изкривен свят, в който главни действащи лица са яростта, омразата и преди всичко – любовта.

В духа на зашеметяващите трилъри на Джилиан Флин, Саманта Даунинг и Алис Фини, „Малки тайни“ е безпощаден разказ, който изследва какво се случва, когато хората са доведени до ръба на пропаст, откъдето няма връщане назад.