Хроничната болка е един от най-разпространените проблеми, пред които са изправени хората днес. Седенето по цял ден, изкривяването на стойката, отслабването на мускулите при недостатъчно физическо натоварване – всички тези фактори, които съпътстват съвременния начин на живот, допринасят за зачестяване на травмите и болките. А съвременната медицина невинаги успява да предложи трайно облекчение.

На помощ в борбата с хроничните травми се притичва ценното издание „Без болка“ от световноизвестния физиолог и създател на революционна система за справяне с болката и подобряване на функционирането на мускулно-скелетната система Пийт Егоскю. 

Книгата излиза на пазара за пръв път преди повече от 20 години и се превръща в световен бестселър с милиони продадени бройки – настолно четиво за професионални спортисти и за всеки, който иска да се движи и да се чувства по-добре.

Сега „Без болка“ се появява в ново, преработено и актуализирано издание, което авторът адаптира, за да бъде възможно най-подходящо за съвременния ни начин на живот. 

Допълнен със специален предговор от световноизвестния играч от Националната футболна лига (NFL) в САЩ Джон Линч, този безценен наръчник ни помага с някои прости стъпки да подобрим състоянието си и със собствени сили победим предизвикателството на хроничната болка. 

Пийт Егоскю представя своя революционен метод, който се изразява в набор от сравнително лесни упражнения, с чиято помощ да коригираме изкривената си стойка, да възвърнем силата на мускулите си и да намалим вероятността за травми. 

Опирайки се на над четиридесетгодишния си опит, авторът представя поредица от упражнения за различните части на тялото – от стъпалата, през таза, различните части от гръбнака, чак до китките, придружени от черно-бели илюстрации и схеми. 

Артрит, плантарен фасциит, увредени колена, сколиоза, болезнени мускулни крампи, шипове, главоболие, възпалени сухожилия – в „Без болка“ читателите ще открият причините за някои от най-разпространените травми, проблеми и изкривявания, както и полезни съвети, които да подобрят състоянието им.

С изпълнени със съчувствие и разбиране съвети Пийт Егоскю ни насърчава да имаме вяра в собствените си способности да победим болката. И вече десетилетия наред помага на милиони хора по света да повишат качеството си на живот. 

 

„Без болка“ се основава на много дълбоко разбиране на човешката физиология. Тя ни показва как може да се прекъсне веригата на болката и по естествен път да се излекува едно от най-значителните страдания на нашето време.“

Дийпак Чопра

 

„Страдах от периодични проблеми с гърба през целия си живот. Ме­тодът на Егоскю е първото нещо, което установих, че коригира стойката ми и напълно облекчава тази разяждаща болка. Правя моите упражнения по метода на Егоскю само за няколко минути, всеки ден и това промени живота ми.“

Джон Дейвид Ман, съавтор на поредицата „Дай, за да получиш“