"Малката уличка на големите сърца" от Мануела Инуса
Приветстваме ви на „Валери Лейн“ – най-романтичната улица в света
Промени са настъпили в живота на всички собственици на магазинчета, но едно си остава същото – топлото приятелство, което ги свързва. И желанието да помогнат на всеки в нужда.
Но тогава се случва нещо неочаквано и Лори, Кийра, Руби, Сюзън и Орхид трябва да са по-сплотени от всякога, за да изпълнят желанието на скъп приятел.
За автора
Мануела Инуса е родена през 1981 г. в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя трийсети рожден ден решава, че моментът е сега или никога. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „Валери Лейн“, които омагьосаха сърцата на читателите и завладяха списъка с бестселъри на Spiegel.
Освен автор на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и британската поп музика. Тя все още живее в родния си град със съпруга си и две им деца.
По повод последната книга за „Валери Лейн“ авторката споделя:
Толкова обикнах хората от „Валери Лейн“, че ще ми бъде трудно да се откъсна от тях, и зная, че мнозина от вас се чувстват по същия начин. Всяка раздяла е тежка, но това им е хубавото на книгите, че човек може да ги препрочита отново и отново. В този смисъл си пожелавам „Валери Лейн“ да не потъне в забрава и скъпите ми читатели да ме последват и на други места, които – надявам се – ще обикнат също като павираната, накичена с цветя, излъчваща романтика уличка в Оксфорд, на която всеки е добре дошъл и на която всички ние вече се чувстваме като у дома си.
Кулинарно вдъхновение от „Валери Лейн“
„Малката уличка на големите сърца“ поставя емоционален завършек на поредицата за „Валери Лейн“. Освен топлина, усмивки и добро настроение, книгата ще ви предложи и няколко вкусни рецепти – по една от всяка от любимите ни героини. Нека надникнем заедно в сладкарската тетрадка на Кийра и удължим удоволствието от историята за най-романтичната улица в света, като приготвим следните изкусителни лакомства.
Шоколадовите курабийки на Кийра
Съставки за около 30 броя
250 г брашно
120 г захар
20 г ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
5 с. л. прясно мляко
150 г масло или маргарин
100 г шоколадови капки
Изсипете в купа брашното, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, солта и млякото. Разтопете маслото и го добавете в купата. Разбъркайте добре. Накрая разбъркайте в още топлата маса шоколадовите капки, докато леко се разтопят, така че да се получи мраморна шарка. Оформете от тестото топчета с размер на череша, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и лекичко ги натиснете. Печете 15–20 минути на 150 °С с включени горен и долен реотан.
Съвет от Кийра
За веган вариант използвайте растителен маргарин, бадемово или овесено
мляко. Между другото, повечето шоколадови капки за печене са веган продукти.
Последвайте ни
0 Коментара: