Българката Венета Стоименова спечели мечтана от големи спортисти титла и стана световен шампион по Шотокан Карато-До на Световното първенство в Халкида, Гърция.

Два златни и два сребърни медала донесе Венета в България, като победи спортистки от повече от 25 държави. Фондация Българска Памет, която е известна с невероятната си родолюбива дейност, финансира Венета от много време, включително и заминаването й за настоящото Световно първенство.

„Гласуването на доверие отрано и адекватната инвестиция в млади таланти като нея водят именно до такива резултати“, категоричен е големият български филантроп д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет“.

На 30-то Световно първенство по шотокан карате-до Венета спечели двата златни медала индивидуално, един сребърен индивидуално и един сребърен – отборно. Това прави Венета най-добре представилия се състезател на Световното първенство.

Д-р Врабевски, който е световноизвестен учен, бизнесмен, музикант и композитор, подкрепя талантливи българи. Той инвестира от години в прославилата България шахматна звезда Нургюл Салимова.

Участието на Нургюл на Световното тази година, както и тренировъчният лагер преди състезанието бяха спонсорирани изцяло от фондация „Българска Памет“. Още когато Нургюл беше на 15 години, известният филантроп осигури финансирането за участието й на Европейското първенство по шахмат за жени.

„Тя е едва на 15 години, но вече прослави България по целия свят с нейните успехи, а вярвам, че тепърва най-доброто предстои!“, каза тогава д-р Врабевски и се оказа напълно прав за таланта на Нургюл.

Докторът и ръководената от него фондация „Българска Памет“ над 12 години инвестират в развитието на талантливите деца на България.

Неотдавна първата българка, която изкачи втория по височина връх на планетата К2 (8611м.), публично благодари на фондация „Българска Памет“ и в частност на д-р Милен Врабевски за съществената подкрепа при подготовката и провеждането на експедиция К2!

Тя признава, че благодарение на подкрепата на д-р Врабевски е успяла да постигне това, за което мечтаят хиляди алпинисти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук