По книжарниците излезе „Ритуали и древни тайнства”, най-новата книга на Христо Буковски („Похитеното съкровище на богомилите”, „Страховитото прераждане на богомилите”, „Воинската харизма на българите” и др.).

„Ритуали и древни тайнства” представя българските традиции така, както не сте ги виждали до момента. Изчерпателен и безценен източник за всеки, който иска да се върне назад във времето и да открие тайните на предците си, книгата на Христо Буковски ни запознава с историята на най-потайните сред всички ритуали по нашите земи.

Коя е силата, която движи българските празнични традиции? Какво е предопределило върховните служби на посветените в божествените тайни? Чародейства ли са това, или наследство от небесната наука? Каква е натрапчивата връзка между българските лични и родови тайнства, живи и до днес, и загадъчни проявления и космически феномени? Феномени, които предразполагат за магични въздействия над участниците в различните мистерии. Години наред подсказките към изконни познания са били подминавани, пренебрегвани дори.
 



Хилядолетия наред личности с изключителни способности и възможности са се подлагали на опасни изпитания, за да надзърнат в светове, откъдето смутни пришествия са стряскали и омайвали хората. „Ритуали и древни тайнства” открехва портата към цялото наследство на българската народна вяра. Слабо известни и дори незабелязани обстоятелства по строежа на възлови светилища от различни времена издават удивителни подробности за пътя, по който тайнствата в окултни общества и при съвършените богомили са прониквали на степени в календарната обредност на българите.

Допълнена с редица черно-бели снимки на важни места и реликви от българската история, „Ритуали и древни тайнства” е съвършен подарък, който ще възвърне изгубените спомени за тайнствата на прадедите ни.