Години наред са били необходими, за да бъде превърнато едно скалисто тепе в природен парк, защитен дори от "Министерство на околната среда и водите"! Това уникално място за отдих и почивка, Сахат тепе в центъра на Пловдив, в момента изглежда плачевно...! Готови ли сме за "Пловдив - европейска столица на културата"?

Констатациите, снимките и въпросът са на будна пловдивчанка, пише TrafficNews.bg. На жената, очевидно, не е все едно как изглежда тепето, от чийто връх се вижда почти целия център на Пловдив, а десетки години влюбени или просто приятели го избират за срещи под открито небе. 

Сега едно от шестте тепета на града ни е обрасло с бурени, нашарено от псевдохудожници и псевдофенове на футболни отбори, тъне в мръсотия. На Сахат тепе (Хълма на часовника) Часовниковата кула, превърнала се в символ на тепето, не е за гледане. Вече няколко века тя отмерва времето, а сега отмерва простотията и вандалщината на някои.

Така че сами си отговорете на въпроса на нашата читателка: Готови ли сме за "Пловдив - европейска столица на културата"?

А само преди месец доброволци почистиха основно тепето!