Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен и съпругата му Сюзан бяха възхитени от Тракийския некропол в Поморие, построен около трети век сл. Хр. Това съобщиха на Фейсбук страницата си от американското посолство.

„Разглеждайки комплекса, съставен от дромос, гробна камера и допълнителни помещения, посланикът и г-жа Мертен бяха впечатлени от уникалната история и опазването на обекта“, уточниха от мисията.

Посланик Мертен посети и изложение на емблематични американски марки и символи на американската култура по време на Дните на САЩ в Бургас.

В Морската градина той видя американски автомобили, мотоциклети и скутери. Наслади се на разнообразие от класически американски храни и напитки под уникалните звуци на блуграс музиката.

Какво прекрасно начало на лятото в Бургас, коментират от посолството.

Кенет Мертен е посетил и централата на Smart Burgas, дигиталния мозък на града, който събира данни от различни смарт устройства и системи.

Интегрираната платформа за мониторинг помага за по-голяма прозрачност в града, улеснява контрола на трафика и подобрява общинските услуги, повишавайки качеството на живот в Бургас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук