Eстрадната легенда Маргарита Радинска, по която са въздишали десетки меломани през 60-те и 70-те години, е издъхнала след операция на гръбначния стълб, съобщава „Телеграф“.

От известно време тя се придвижвала трудно, а наскоро почувствала силни болки в кръста.

Отишла на лекар да я прегледат, а докторът е бил категоричен: „Веднага за операция“. Съгласила се, всичко минало добре, а след интервенцията я преместили в реанимацията, където повече не се събудила.

БЛИЦ съобщи за кончината ѝ вчера.

„Гответе се за най-лошото“ - предупредили докторите сина й Ангел Заберски и дъщеря й Маргарита Заберска. И то се случило на 5 юни 2024 г. сутринта.

Наследниците на 78-годишната певица искали да организират изпращането в последния й път през уикенда, за да имат достатъчно време да подготвят опелото, но се оказало, че всички часове са заети и единствено в петък е възможно.

Затова днес от 12 ч. на обед приятели и почитатели ще могат да си вземат последно сбогом с Маргарита Радинска в любимата й църква „Св. св. Кирил и Методий“ зад 6-о РПУ в столичния квартал „Красно село“, където живееше наблизо.

Погребението ще се състои идната седмица в Централните софийски гробища при тленните останки на любимия й – композитора Ангел Заберски, който си отиде на 11 юни 2011 г.

„За Великден се чухме последно. И тогава беше в болница, но за друго. Тя страдаше и от диабет. Уж беше по-добре, но лежеше. Иначе беше весела. А последно й бяхме на гости през март заедно с Мила Николова, изпълнителка на старинни романси.

Ние бяхме една компания музиканти, събирахме се всеки петък на Руски паметник и ходехме в една близка сладкарница да се видим, но някои от тях починаха вече и оредяха сбирките ни“, разказа пред „Телеграф“ певицата Мими Николова, която е първата победителка на „Златният Орфей“.